• Verloskundigenpraktijk Carus

Voor de zwangerschapKINDERWENSSPREEKUUR!
Heeft u vragen omtrent zwanger worden? Bijvoorbeeld omdat u medicatie gebruikt, of uw partner? Of omdat u of uw partner lijdt aan een bepaalde ziekte, of simpelweg omdat u een optimale start wil maken aan uw zwangerschap? Kom dan langs op het kinderwensspreekuur! Bel gauw voor een afspraak!
Telefoonnummer: 0623885733.

Andere handige tips:

Wanneer je zwanger wil worden zijn er van te voren al een aantal dingen waar je aan kunt denken. Een voorbeeld hiervan is Foliumzuur, dit is vitamine B11 die de kans op de zogenaamde openruggetje verkleint. De multivitaminen speciaal voor zwangere bevatten foliumzuur en het wordt aangeraden om deze al vóór de zwangerschap in te nemen. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over bepaalde dingen: gebruik je misschien medicamenten die niet mogen in de zwangerschap, eet je gezond en gevarieerd, heb je al je inentingen gehad, heb je bepaalde ziekten, komen bepaalde afwijkingen in de familie voor, hoe verliepen mogelijks eerdere zwangerschappen?

Menstruatie cyclus:
De lengte van de cyclus kan variëren per persoon, gemiddeld duurt deze 28 dagen. Het leren kennen van je lichaam kan je helpen om je vruchtbare periode te herkennen en de kans op zwangerschap te vergroten. Deze periode ligt op ca. 2 weken voor de aankomende menstruatie en is te herkennen aan:

  • Het baarmoederhalsslijmvlies wat wordt afgescheiden is glibberig, meer helder, zoet van geur en tussen je vingers kun je er draden van trekken.
  • Temperatuurmethode:  rond de ovulatie (eisprong) stijgt de temperatuur met tenminste 0,2 graden Celsius. Heel belangrijk is dat je je temperatuur elke dag op hetzelfde tijdstip meet, liefst direct wanneer je wakker wordt. De beste methode hiervoor is de rectale methode.
  • Sommige vrouwen herkennen de ovulatie aan een tijdelijke lichte druk of pijn in de onderbuik.
  • Eventueel kan de ovulatietest toegepast worden.