• Verloskundigenpraktijk Carus

Vakantie

Een vakantie kan ook tijdens de zwangerschap een goede ontspanning bieden. Doorgaans wordt het advies gegeven om een bestemming uit te kiezen waar goede medische zorg verkrijgbaar is mochten zich alsnog complicaties voordoen. Ben alert op het feit dat je vatbaarder bent voor infecties, drink daarom bijvoorbeeld geen water uit de kraan of eet geen schepijs die al uren in de bakken ligt.

Als jullie hebben besloten om naar een ver land te gaan dan kun je het best contact opnemen met je huisarts of GGD voor reisadvies en mogelijke vaccinaties.

Denk eraan om je zwangerschapskaart mee te nemen en indien nodig ook een vliegverklaring. Medisch gezien bestaat geen bezwaar tegen het vliegen maar maatschappijen willen een mogelijke bevalling in de lucht uit kunnen sluiten. Per maatschappij is het afhankelijk bij welke zwangerschapsduur je nog mee mag vliegen, dit ligt tussen de 32-34 weken. De vliegverklaring geeft de duur van je zwangerschap aan.

Vakantie in de hoogte
Boven een hoogte van 2000m daalt het zuurstofgehalte, het wordt om die reden afgeraden om hier langdurig te verblijven. Wees voorzichtig met wintersport, dit wordt de gehele zwangerschap door ons ontraden.