• Verloskundigenpraktijk Carus

Wie is verloskundigenpraktijk Carus?

Achter Verloskundigenpraktijk Carus staan Lenneke van Lee, Aranka van Middelkoop en Yvonne Kolkman-Hendriks:

'We vinden het uiterst belangrijk dat we aanstaande ouders in een veilige en persoonlijke omgeving begeleiden, het krijgen van een kindje is namelijk een hele bijzondere en kostbare periode!' Wij zorgen dan ook voor voldoende ruimte tijdens de controles zodat al uw vragen beantwoord zijn! De dienstdoende verloskundige zal de bevalling begeleiden. Haar zullen jullie goed kennen omdat je diegene tijdens de controles regelmatig gezien hebt. Ook bezoekt de dienstdoende verloskundige de kraambedden met daarbij ook weer voldoende tijd en aandacht voor jullie als kersverse ouders!

'Het allerbelangrijkste vinden we dat jullie kunnen genieten van deze bijzondere periode in jullie leven!'We willen ons graag ook even apart voorstellen:LENNEKE
Hallo!, Mijn naam is Lenneke van Lee, geboren Handel. In het jaar 2001 ben ik gestart met de opleiding tot verpleegkundige, deze heb ik in 2005 afgerond. Voor mij een goede basis voor de opleiding tot verloskundige! Hier startte ik dan ook mee in 2005 in Leuven en in 2008 ben ik ook hiervoor afgestudeerd. In 2011 ben ik gestart met deze verloskundigenpraktijk. Een spannende maar leuke uitdaging! Van te voren heb ik enige tijd waargenomen in een praktijk in Helmond om ervaring op te doen, van hieruit ben ik gevestigd in Boekel! Ondertussen ben ik ook zelf moeder geworden van een mooie dochter Lize (2012), zij is via de keizersnede op de wereld gekomen, en van een zoon Jesse (2015), hij is op de natuurlijke manier op de wereld gekomen. Ik heb dus zelf ook 2x deze bijzondere periode van zwangerschap t/m kraambed mogen ervaren. 


Het meest belangrijke vind ik dat zwangere met hun partner zich veilig voelen tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Ik, maar zeker ook mijn collega’s zullen er alles aan doen om dit te bewerkstelligen. Daarnaast zorg ik ook graag voor een persoonlijke, professionele, vertrouwde en fijne begeleiding, want deze tijd komt niet vaak voor in je leven! Dit laatste is dan ook precies de reden wat voor mij het vak ‘Verloskunde’ zo mooi maakt! Toeschouwer mogen zijn tijdens deze unieke momenten.


ARANKA

Hallo! Mijn naam is Aranka van Middelkoop, geboren in het Utrechtse Montfoort. Na de Havo ben ik verloskunde, in Antwerpen,  gaan studeren  waar ik dan ook een tijd gewoond heb. 

Nadat ik afgestudeerd ben,  ben ik verhuisd naar Boxmeer waar ik nu met veel plezier woon.

Al vroeg werd ik gegrepen door het wonder van een nieuw leven en ik wist dan ook  al snel dat ik verloskundige wilde worden. De hele zwangerschap en bevalling blijft mij steeds opnieuw fascineren. Ik kan me dan ook geen mooier beroep voorstellen en ik blijf het bijzonder vinden om deze momenten te mogen begeleiden. De professionele, maar vooral ook de persoonlijke aandacht vind ik belangrijk, iets wat ik bij Carus gevonden heb. YVONNE
Mijn naam is Yvonne Kolkman –Hendriks geboren 03-01-1981 in het Limburgse Geleen.

Na de opleiding verpleegkunde heb ik de liefde voor verloskunde gevonden toen ik eenmaal op de kraam- en verloskamers ging werken.

In 2005 ben ik dan ook als verloskundige afgestudeerd in Hasselt. Ik heb tot juni 2014 met veel plezier en passie 9 jaar in Maastricht gewerkt.


Zelf ben ik trotse moeder van een zoon Jim, geboren in maart 2012 via een keizersnede. En een dochtertje Jill die begin februari 2014 op een natuurlijke manier ter wereld is gekomen. Zoals in mijn geval blijkt kan iedere zwangerschap of bevalling totaal anders zijn en dat maakt het vak verloskunde extra bijzonder.


Het is zalig om nu met ons gezinnetje in Brabant te werken. Het voelt of alles op zijn plek valt, mede omdat mijn ouders en familie ook allemaal uit Brabant komen.

Een gezellige en persoonlijke praktijk, waarin iedere zwangere de tijd, aandacht en professionele zorg krijgt die zij verdiend. Dit is de manier hoe ik graag werk.

Ik zie er erg naar uit jullie te mogen begeleiden in deze mooie en spannende periode in het leven met als bekroning een prachtig resultaat!


Naast onze vaste collega's werken we ook samen met een waarneemster. Dit is Caitlin Struikenkamp! Zij valt voor ons in ten tijde van ziekte, bijscholingen of vakanties van 1 van ons.