• Verloskundigenpraktijk Carus

Wie is verloskundigenpraktijk Carus?

Achter Verloskundigenpraktijk Carus staan Lenneke van Lee, Yvonne Kolkman-Hendriks, Caitlin Struikenkamp en Jill van Oudheusden:

'We vinden het uiterst belangrijk dat we aanstaande ouders in een veilige en persoonlijke omgeving begeleiden, het krijgen van een kindje is namelijk een hele bijzondere en kostbare periode!' Wij zorgen dan ook voor voldoende ruimte tijdens de controles zodat al uw vragen beantwoord zijn! De dienstdoende verloskundige zal de bevalling begeleiden. Haar zullen jullie goed kennen omdat je diegene tijdens de controles regelmatig gezien hebt. Ook bezoekt de dienstdoende verloskundige de kraambedden met daarbij ook weer voldoende tijd en aandacht voor jullie als kersverse ouders!

'Het allerbelangrijkste vinden we dat jullie kunnen genieten van deze bijzondere periode in jullie leven en voor ons is het een voorrecht om hiervan getuige te mogen zijn!

We willen ons graag ook even apart voorstellen

LENNEKE

Hallo!, Mijn naam is Lenneke van Lee, geboren Handel. In het jaar 2001 ben ik gestart met de opleiding tot verpleegkundige, deze heb ik in 2005 afgerond. Voor mij een goede basis voor de opleiding tot verloskundige! Hier startte ik dan ook mee in 2005 in Leuven en in 2008 ben ik ook hiervoor afgestudeerd. In 2011 ben ik gestart met deze verloskundigenpraktijk. Een spannende maar leuke uitdaging! Van te voren heb ik enige tijd waargenomen in een praktijk in Helmond om ervaring op te doen, van hieruit ben ik gevestigd in Boekel! Ondertussen ben ik ook zelf moeder geworden van een mooie dochter Lize (2012), zij is via de keizersnede op de wereld gekomen, en van een zoon Jesse (2015), hij is op de natuurlijke manier op de wereld gekomen. Ik heb dus zelf ook 2x deze bijzondere periode van zwangerschap t/m kraambed mogen ervaren. 

Het meest belangrijke vind ik dat zwangere met hun partner zich veilig voelen tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Ik, maar zeker ook mijn collega’s zullen er alles aan doen om dit te bewerkstelligen. Daarnaast zorg ik ook graag voor een persoonlijke, professionele, vertrouwde en fijne begeleiding, want deze tijd komt niet vaak voor in je leven! Dit laatste is dan ook precies de reden wat voor mij het vak ‘Verloskunde’ zo mooi maakt! Toeschouwer mogen zijn tijdens deze unieke momenten.

BIG nummer verloskundige: 89910230603. BIG nummer verpleegkundige: 29910230630.

YVONNE
Mijn naam is Yvonne Kolkman –Hendriks geboren 03-01-1981 in het Limburgse Geleen.

Na de opleiding verpleegkunde heb ik de liefde voor verloskunde gevonden toen ik eenmaal op de kraam- en verloskamers ging werken. In 2005 ben ik dan ook als verloskundige afgestudeerd in Hasselt. Ik heb tot juni 2014 met veel plezier en passie 9 jaar in Maastricht gewerkt.

Zelf ben ik trotse moeder van een zoon Jim, geboren in maart 2012 via een keizersnede. En een dochtertje Jill die begin februari 2014 op een natuurlijke manier ter wereld is gekomen. Zoals in mijn geval blijkt kan iedere zwangerschap of bevalling totaal anders zijn en dat maakt het vak verloskunde extra bijzonder.

Het is zalig om nu met ons gezinnetje in Brabant te werken. Het voelt of alles op zijn plek valt, mede omdat mijn ouders en familie ook allemaal uit Brabant komen.
Een gezellige en persoonlijke praktijk, waarin iedere zwangere de tijd, aandacht en professionele zorg krijgt die zij verdiend. Dit is de manier hoe ik graag werk.

Ik zie er erg naar uit jullie te mogen begeleiden in deze mooie en spannende periode in het leven met als bekroning een prachtig resultaat!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CAITLIN
Dag aanstaande mama’s en papa’s,

Ik ben Caitlin, 31 jaar en geboren in Veghel.
Na mijn verpleegkundige opleiding ben ik in 2011 begonnen met de opleiding verloskunde, welke ik in 2015 heb afgerond. In 2016 ben ik begonnen bij Carus. Naast mijn werk heb ik in 2017 de opleiding gevolgd tot echoscopiste, deze heb ik behaald in mei 2018.

Het beroep verloskundige heeft me van jongs af aan al geïnteresseerd. Ik vind het erg bijzonder om aanstaande ouders op een persoonlijke manier bij het gehele proces van zwangerschap, geboorte en kraamtijd te mogen begeleiden. Daarbij vind ik het belangrijk dat de zwangere en partner zich welkom voelen.

Bij Carus is een goede, vertrouwde en veilige omgeving enorm van belang.
Ik kijk er dan ook erg naar uit om jullie te mogen begeleiden in deze bijzondere gebeurtenis.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JILL

Hoi hoi!!

Mijn naam is Jill van Oudheusden en geboren in Tilburg.

Ik wist al heel jong dat ik verloskundige wilde worden. In september 2016 kon ik eindelijk beginnen aan mijn droom opleiding in Turnhout. In juni 2019 heb ik deze opleiding afgerond en ben ik afgestudeerd als verloskundige.

Ik vind het heel speciaal om (aanstaande) ouders op een persoonlijke manier tijdens zwangerschap, geboorte en kraambed te mogen begeleiden. Hierbij vind ik het belangrijk dat (aanstaande) ouders zich welkom, veilig en gehoord voelen. Daarom werk ik graag bij verloskundigenpraktijk Carus! Bij hen heb ik een aantal jaren geleden al stage gelopen en hun visie sluit perfect aan op de mijne!